Nieuws

Jaren tachtig woning verduurzaamd met HR++ glas: pdf artikel downloaden Nieuws Jaren tachtig woning verduurzaamd met HR++ glas

Hieronder is het artikel over het verduurzamen van een woning in het midden van het land, gepubliceerd in Glas in Beeld #4 – september 2020, te downloaden.

Verlijmen van gevelbeplating in de bouw

Verlijmen van constructies waaraan hoge betrouwbaarheidseisen worden gesteld is niet nieuw in Nederland. Reeds in de 50-er jaren van de vorige eeuw paste Fokker het Redux Bondingsysteem toe bij de productie van de Fokker F- 27. Waarom heeft constructief verlijmen in de bouw dan nooit een zelfde hoge vlucht genomen in Nederland?

Glas en garantie versus raamfolies

Wat is duurzamer? Het vervangen van bestaand (enkel)glas voor nieuw Hoog Rendements beglazing of het toepassen van warmtereflecterende raamfolies? Welke oplossingen zijn er voor oude gebouwen zoals monumenten waar wijzigingen in het gevelbeeld ongewenst zijn? En hoe zit het met de garantie?

'Goed Fout' Onbekend brandwerend glas vervangen

In een overheidsgebouw zijn in het atrium in een scheidingswand meerdere gevelopeningen met brandwerend glas toegepast. In de loop der tijd zijn twee ruiten door schade vervangen. Bij controle blijkt dat beide vervangen ruiten niet voldoen aan de gevraagde prestatie.

Erasmus MC krijgt de sleutel

Op 5 december 2017 heeft de Bouwcombinatie Erasmus MC de sleutel overgedragen aan het Erasmus MC. Voorzitter Raad van Bestuur Ernst Kuipers nam de sleutel in ontvangst.

Luchtdichtheid van de gebouwschil

Hoe luchtdichter de gebouwschil, hoe minder luchtuitwisseling met de buitenlucht plaatsvindt, hoe minder er gestookt hoeft te worden om de temperatuur binnen een gebouw op peil te houden. In het Bouwbesluit worden om het voornoemde beperkingen gesteld aan de luchtdoorlatendheid van de gebouwschil.

'Goed Fout' Glasbalustrades altijd testen

Een glasbalustrade met een samenstelling van twee maal 15 millimeter thermisch gehard glas met een PVB tussenlaag ondergaat de glasparelzakslingerproef. De balustrade voldoet rekentechnisch aan alle eisen maar toch breken beide glasbladen en zakt het glas als een deken over de rand. Wat is er aan de hand? En die glasparelzakslingerproef, dient die nog steeds te worden uitgevoerd?

Transformeren met drievoudige beglazing

In het voortraject van een transformatie of nieuwbouw wordt tussen opdrachtgever, aannemer en glasbedrijf onvoldoende of zelfs geheel niet gecommuniceerd over de voors en tegens van de toepassing van drievoudige beglazing.

Voor het probleemloos toepassen van dit glas, ook bekend als triple glas, is kennisoverdracht echter cruciaal.

Atlasgebouw TU/e en Royal Agio Cigars winnen International BREEAM Award 2017

Tijdens een gala-event in Londen zijn op 7 maart de International BREEAM Awards 2017 uitgereikt. In de categorie Education & Health won het Hoofdgebouw van de TU Eindhoven (Atlas). In de categorie Mixed Use & Other Buildings won Royal Agio Cigars in Duizel samen met de Energy Academy Europe in Groningen.

'Goed Fout' - Genagelde glaslatten bij brandwerend glas

De brandwerende prestatie van brandwerend glas wordt bepaald door de gehele constructie waarin het beglaasd is. Alle onderdelen, zoals het glas, het kozijn, de beglazingsmethode en beglazingsmaterialen, moeten op elkaar afgestemd zijn en uitgevoerd worden zoals de constructie getest is.