Haagse Hogeschool

De hoofdvestiging van de Haagse Hogeschool ligt aan het Johanna Westerdijkplein vlakbij station Den Haag Holland Spoor en is een zeer omvangrijk complex met 83.000 m² vloeroppervlak. Op deze hoofdlocatie van de Haagse Hogeschool worden meer dan 70 bacheloropleidingen, 10 masters en 20 post-hbo opleidingen, trainingen en masterclasses verzorgd. Het complex bestaat uit 4 gebouwdelen, elk met specifieke functies en een eigen  gezicht: de 'slinger', het 'ovaal', de 'strip' en de 'driehoek'. Het 'ovaal' is het hoofdgebouw met een groot atrium met glasdak wat als centrale hal fungeert en waarvan studenten door diverse gangen en bruggen naar de andere gebouwdelen worden geleid.


Wat doen wij?
Peutz Geveltechniek is verantwoordelijk voor de jaarlijkse onderhoudsinspectie van de gevels en daken van het hele complex inclusief het inspecteren van het hang- en sluitwerk van alle ramen en deuren van de gebouwschil.

Om de technische staat van de gevels en daken te kwalificeren, wordt gebruik gemaakt van de norm NEN 2767-1:2011 “Conditiemeting – Deel 1: Methodiek”. Door de ernst, omvang en intensiteit van verouderingsverschijnselen te bepalen en vast te leggen, wordt de conditie van een gebouw(deel) of een onderdeel van een gebouwdeel omschreven en worden onderhouds- of herstelmaatregelen geadviseerd.

Opdrachtgever
Haagse Hogeschool
Stad
's-Gravenhage
Land
Nederland